مقدار غذا

لاغری

مقدار غذاى روزانه بايستى بر مبناى عادت باشد. شخص تندرست بايد آنقدر بخورد كه احساس سنگينى نكند، شكمش نفخ نكند، غذا در گلويش ‍ نيايد و حالت تهوع و استفراغ پيدا ننمايد و بى خوابى بر او غلبه نكند.


هر غذايى كه طعمش دير احساس شود يعنى ديرچش باشد ناپسند و هر غذائى كه نبض را تند و نفس را كوتاه نمايد، آن غذا از حد اعتدال بيشتر مصرف شده است


اگر كسى بر اثر خوردن غذائى مزاجش بيشتر به سردى يا به گرمى گرايد بايد در مصرف آن تاءمل كند. كسى كه غذايش در يك وعده هضم نمى شود بايد بتدريج غذا را تناول كند و از آن بكاهد. غذاى سودامزاجان بايستى اندكى خنك و كمتر گرم باشد، و غذاى صفراوى مزاجان بايستى رطوبتى و خنك كننده باشد كسى كه خونش گرم است به غذاهاى سرد و كم انرژى و كسى كه خونش بلغمى است بايد خوراكش اندك و كمى گرم و لطيف باشد طالبان سلامتى و پيروان بهداشت بايستى نكات زير را رعايت نمايند.


اگر غذاى سرد و ديرهضم مصرف كرده باشند نبايد به دنبال آن غذاى زود هضم و رقيق مصرف نمايند زيرا اين غذاى رقيق زودتر از غذاى قبلى هضم شده و غذاى ديرهضم باقى مى ماند لذا فاسد و متعفن مى گردد و هر چه با آن غذا بياميزد آن هم تباه مى گردد مگر در حالتى كه بعدا ذكر خواهد شد و شايسته نيست كه عكس اين رژيم برقرار شود (خوردن خوراك غليظ به دنبال غذاى رقيق ).


كسانى كه از غذاهاى نامطلوب لذت مى برند خود را فريب مى دهند زيرا اين غذاها به مرور ايام ، خلطهاى ناپسند و بيمار كننده به وجود مى آورند.


كسى كه در بدنش خلطهاى بد وجود داشته باشد رواست كه از غذاهاى خوب استفاده كند تا به تدريج خلط غالب ناپديد شود.


كسى كه زياد گوشت مصرف كند بايد هر چند وقت مقدارى خون بدهد به اين نكته بايد توجه داشت كه بهترين غذاى مطلوب آن است كه آدمى از خوردن آن لذت مى برد ليكن غذاى لذيذ در شرايطى خوب است كه اندامهاى اصلى همه سالم باشند وگرنه لذت بردن دليل بر خوبى نمى شود و بايد دانست تناول غذاى بيش از حد طبيعى خود زيان آور است . وعده هاى غذا بهترين دستور در مورد صرف طعام است و بايستى احتیاط را مراعات كرد كه اگر روزى 2 وعده غذا خورده مى شود همچنان اكتفا شود زيرا كم كردن آن مساوى است با لاغر شدن و زيادى آن برابر است با چاق شدن .


اگر غذاى وعده قبلى هضم نشده باشد، و بخواهند غذا ميل كنند باعث نفخ ، ترش كردن ، بدطعمى دهان ، تلخى دهان و لينت شكم خواهد شد.

 

افراد چاق و فربه نبايستى بلافاصله كه از حمام خارج شده اند غذا تناول كنند و اينگونه اشخاص چاق و فربه بهتر است روزانه يك وعده غذا را كم نمايند و نبايستى در هنگام صرف غذا آب زيادى بنوشند.


كسانى كه بيماريهاى صفراوى دارند اگر مدت زيادى گرسنه بمانند صفرا در معده آنها راه يافته غذاى بعدى را فاسد خواهد كرد. افرادى كه داراى بدنى مرطوب و مزاج رطوبتى باشند نمى توانند مانند خشك بدنها تحمل گرسنگى داشته باشند، نوشيدن آب در موقع غذا خوردن و بلافاصله بعد از غذا آب خوردن زيان آور است زيرا آب چون سريع الهضم است غذائى كه با آن مصرف شود نيز زود هضم شده و گذشتن آن از معده بدون واقع شدن تحت اعمال شيميائى مخصوص باعث ناراحتيهاى گوارشى است . دو ساعت بعد از غذا خوردن آب مفيد است .


كسانى كه داراى طبع گرم هستند بعد از خوردن غذاى غليظ دچار كشيدگى معده و افتادگى آن مى گردند.

كسى كه معده اش خالى است چنانچه غذاى لطيف بخورد معده اش را سلامت نگهداشته است .


بايد دانست كه مبتلايان به پرى معده و امتلاء آن هميشه دچار سستى و خميازه مى باشند كسى كه پير شده و ساليان درازى از عمرش گذشته است بايد بداند كه معده اش نيز پير شده است و بايد مطابق پيرى با آن رفتار كند والا غذاى خورده شده تبديل به مواد زائد گرديده در بدنش جمع مى شود.


كسى كه عادت به خوردن غذاى غليظ دارد (چرب و پرحجم ) اگر بخواهد يك دفعه به غذاى رقيق رو آورد صلاح نيست و بايستى به تدريج اين كار را شروع كند و عكس آن نيز صادق است .


مصرف غذاهاى غليظ در پيران بيشتر باعث جمع شدن مواد اضافى در دستگاههاى گوارش و عروق آنها خواهد شد و دردهاى مفصلى را تشديد خواهد كرد.


زيانهائى كه به علت خوردن غذاى گرم روى مى دهد با خوردن سكنجبين جبران خواهد شد. كسى كه از غذاى غليظ ناراحت شود و مزاجش گرم باشد چاره اش با سكنجبين و اگر مزاجش سرد باشد با خوردن مقدارى فلفل و پودينه آسايش خواهد يافت . غذاهاى لطيف براى سلامتى بدن بهتر، ليكن نيرودهندگى آن كمتر است كسى كه مايل است تنى چابك و چالاك داشته باشد بايد از غذاهاى غليظ و پرحجم به اندازه اعتدال استفاده كند ورزشكاران و كسانى كه داراى كارهاى سنگين و خسته كننده هستند مى توانند از غذاهاى غليظ استفاده كنند. خوابهاى دراز باعث هضم غذاى غليظ است و خوردن ميوه جات در تابستان قبل از غذاها لازم است ليكن در اثر رقيق شدن خون ، بدن را آماده پذيرش بيمارى مى نمايد.


روش مطلوب اين است كه افرادى كه ميوه زياد مصرف مى كنند بايستى پياده روى بيشتر داشته باشند زياده روى در غذاهاى خشك اشتها را كم ، رنگ و رو را زشت و مزاج را خشك مى كند زياده روى در غذاهاى ترش ‍ پيرى را زودتر مى رساند، خوردن غذاى تند و شور معده را آسيب می زند و شورى بيحد چشم را ضعيف مى نمايد

عزیزان در تمامی مراحل درمان اول تعادل مراج با داروهای ترکیبی مکمل ( منضج ) و داروهای گیاهی مکمل و مؤثر آزمایش شده جهت درمان قطعی تمام بیماریهای معرفی شده ما را دریافت و استفاده کنید.

عزیزان می توانید از (
 طب سنتي، گیاهان دارویی، داروهای گیاهی، گیاه درمانی، طب گیاهی، طب مکمل، زيبايي پوست، حجامت، زالو درماني، درمان بيماري، نسخه های گیاهی، درد مفاصل، دیسک کمر، سردرد، میگرون، سرگیجه، اضطراب ) بهرمند شوید.